ASTRO punya hal Lagi!

19 07 2008

aduihhh… balik-balik ASTRO, balik-balik ASTRO!.. bangang betul pasal 10 hengget lu potong account gua. kan tak pasal2 CS luorang kena maki ngan gua. Damn Wankers!. Ananda Krishnan, if you maybe suddenly stumbled upon my god forsaken blog, READ tHIS! ASTRO HAVE A FUCKING CRAPPY SERVICE! what the fuck la.. the CS keep on giving false info everytime i ask, did not inform me on any fucking extra charges, aduihhhhhhhhhh! kan da kena ngan gua. aku rasa kat CS punya system mesti system note derang dah panjang berjela. ***HANDLE WITH CARE***, ****CUST IS A VERY FUSSY CUST*****. aku bole bayang arr note macam tu kat dalam system.. woagahahahaha!. so please.. if you guys don’t want me to call you and give a hell of a time, please get your facts right and please give a better service. I wish and prayed hard for the time that SKY TV wanted to have their service here in m’sia. It’ll kick the balls out of the CEO of ASTRO and then will only they know what is the meaning of true good service.

update*** my ASTRO account have been reconnected while i still on the phone with the CS name LIA. LIA, tak pasal je ko yang kena kan.





how does it feel when you are snubbed??

6 05 2008

apa perasaan and bila anda direject? aku sentap. memang aku sentap gila. i was supposed to cover for a wedding last weekend unfortunately the supposedly getting married person snubbed me on the very last minute. the reason is, because her sister have appointed a photographer from KL for her. kenapa aku nak sentap. lantak la dia.  tapi aku memang sentap gila babas. the reason is.

1. the one that i supposed to cover is a relative of yang-yang.

2.she cancelled the job which she booked many months before only on the last minute.

3.the fact that i have blocked my calender and reject another job for that same day.

4.i was soooo stupid that i did not take any deposit so i’m in the losing side. (lepas ni takde laaa sedara2. sedara tak sedara. deposit MUST be collected.

5.dan yang paling aku sentap sekali, the so called photographer yang kakak dia hire tu rupanya2 anak dia dgn kawan2 anak dia. a bunch of DDTRs**.

i felt soooo fucked up. plus i am not feeling well last weekend as well worsened the situation. but what the hell. i still went for her event but not as an OP but as a tukang cuci pinggan. but i still bring my camera with me. i really felt pity for her as all three of her so called OP was soo bloody pemalas. aku tak tau laa macamana hasilnya nanti. aku walaupun memang tgh sentap masa tu still lagi bole pegi kenduri tu. walaupun tgh demam, still lagi pegi kenduri. aku still dapat amik a few shots on the wedding. panas memang aku panas tgk attitude DDTRs ni. dah la aku tegur konon nak berborak they just fucking ignore me!. cipet. aku tau la aku cuma pencuci pinggan yang berjaya. lu orang suma tu OP. butolah!. tapi bila aku kuarkan sniper rifle aku baru korang suma terkeluar bijik mata. tang aku tak tahan tu bila aku buat angle cenggeni.. tetiba lak derang buat angle cenggini. bila buat cenggitu derang pon buat cenggitu. yang paling aku tak tahan skali derang shooting mode. senapang dah ganas.. 1 D80, 1 D70 and 1 350D siap battery grip bagai. tapi.. 1 shoot in Auto, 1 shoot in P satu lagi aku tak perasan. macam haram. aku bukanler nak kata aku gempak giler ke hapa tapi at least attitude tu jaga skit. jgn nak rasa dirio tu hebat. adaq lagi yang lebih hebat dari tu.  dah banyak wedding yang aku cover.. banyak OP yang dah aku jumpa. sumanya peramah. tcuma yang ni je ada batu besar dalam kepala tu. haram jadah!