ASTRO punya hal Lagi!

19 07 2008

aduihhh… balik-balik ASTRO, balik-balik ASTRO!.. bangang betul pasal 10 hengget lu potong account gua. kan tak pasal2 CS luorang kena maki ngan gua. Damn Wankers!. Ananda Krishnan, if you maybe suddenly stumbled upon my god forsaken blog, READ tHIS! ASTRO HAVE A FUCKING CRAPPY SERVICE! what the fuck la.. the CS keep on giving false info everytime i ask, did not inform me on any fucking extra charges, aduihhhhhhhhhh! kan da kena ngan gua. aku rasa kat CS punya system mesti system note derang dah panjang berjela. ***HANDLE WITH CARE***, ****CUST IS A VERY FUSSY CUST*****. aku bole bayang arr note macam tu kat dalam system.. woagahahahaha!. so please.. if you guys don’t want me to call you and give a hell of a time, please get your facts right and please give a better service. I wish and prayed hard for the time that SKY TV wanted to have their service here in m’sia. It’ll kick the balls out of the CEO of ASTRO and then will only they know what is the meaning of true good service.

update*** my ASTRO account have been reconnected while i still on the phone with the CS name LIA. LIA, tak pasal je ko yang kena kan.

Advertisements




WHATEVER!

12 07 2008

Finally i’m done for the week at the zoo. can’t wait to finished the week actually. alot of work, alot of things happened. again today the coward have done it again. It really ticks me off. But anyway i don give a fuck about it anymore. just can’t wait for tomorrow. i’ve a double H marathon tomorrow, IBM futsal tourney to attend to and bringing yang2 to bangsar for a flea market of some sort. At least the air con functioning properly tonite. and i am still waiting to fly to the moon! chiowwww!





apa ni?

25 06 2008

kat kondo gua ni memang ramai yang membela kucing kat sini. terutamanya kat blok gua ni. dah beberapa kali la gua selisih dgn owner2 ngan kucing2nya kat lif. tapi ada la satu mangkuk yang unit dia kebetulan kat sebelah unit gua ni. kenapa gua panggil mangkuk? macam ni citer dia.

Diorang ada bela kucing. 4 ekor sumanya. bole thana jugak besarnya. tapi.. semenjak diorang pindah masuk, kucing2 tu sumanya dibiarkan dalam kandang. pagi petang siang malam. empat-empat dalam kandang. tak pernah keluar. Lancau apa beb. kalau dah tau nak bela kucing yang banyak, jangan duduk kondo bodo!. kucing aku yang dua ekor ni pon tak pernah gua kandang kan. bebas roaming kat dalam rumah ni. dari rumah gua yang lama sampai la ke rumah baru ni. Gua betul2 tak paham. orang lain pun bela kucing gak . kalau setakat bela pastu letak dalam kandang baik la lu bela burung ke , kura2 ke. masalahnya kalau rumah lu tu rumah teres lain cerita, tapi orang lain yang bela kucing kat rumah teres pon tak kandangkan kucing dia 24jam. cuma bila malam je masuk cage. kadang2 tu aku kesian kat kucing2 tu wat muka sedih kena duduk dalam cage. hishh.. betul bodo punya manusia.

unit mangkuk ni je yang buat camni. unit2 lain yang bela kucing sumanya biarkan kucing diorang berjalan. siap ada yang lepak je kat atas grille amik angin. kalau rasa tak nak, bagi je kat orang lain. bengap!





tak puas hati…

15 06 2008

semalam aku gi minum kejap kat mamak kat TESCO Mutiara Damansara sebab tekak aku dah haus gila masa tu.aku order sirap limau.. yang2 order teh o ais.. selalunya kalau aku kat area Curve aku mesti minum kat Coffee Bean. tapi ari ni aku terasa nak minum kat mamak pastu malas lak nak menapak ke arah Coffee Bean. lepas minum aku tgk bil nak bayar terkejut aku… lahanat punya mamak..

kapes…. aik minum ini macam punya mahal… babai la lu mamak.. air mana ada kena mengena ngan naik minyak… jangan sampai aku yang naik minyak nanti. ada ke patut sirap limau 1.80.. macam ni lagi baik aku minum kat Coffee Bean tadi. at least aku memang tau yang harga dia memang lebih dari mamak. KIMAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK nyer MAMAK!





bole percaya ke ni?

12 06 2008

i read the news that PM announce that there won’t be any price hike on the fuel. emmm which part of it shall i trust the news or the announcer? what the hell… i don’t believe a single cent what ever they say. cibai. last time you said there won’t be any hike until august, suddenly kebabbbbooooo!!!!! the next day the price went up..  this is a classic case of wakenabeb!… soo don’t bank on anything that this idiot say. fucking wankers! whatever it is be prepared be very very prepared for any surprise!





stress bahagian 2

5 06 2008

pada masa entri ni gua taip.. termaktub lah bahawasanya harga petrol utk malaysia telah naik lagi. harga terbaru rm2.70 seliter. Bila gua dengar je harga baru terus buat gua semak. siol betulla. naik lagi la monthly expenses aku nih. tapi aku nasib baik dah pindah kerumah baru aku yang tak bertol ni. kalau tak mau keras aku dibuatnya. Nampak gayanya terpaksalah gua membatalkan impian gua untuk memiliki evolusi tujuh atau sivik sebab kedua2nya menelan minyak macam air terjun. nasib baik lah ari tu gua membuat keputusan untuk membeli red comet kerana kadar penggunaan minyaknya adalah amat menjimatkan. seliter boleh blah sejauh 20KM. Gua rasa package fotografi gua pon nak kena rombak balik nih. kalau naik pon gua rasa tak banyak koty cuma mileage claim je yang naik 40%. gua rasa dgna ini jugalah gua akan mengurang nafsu makan gua untuk makan kat luar sebab gua konpemnyerlah harga barang pon akan naik skali selaras dengan TEORI DOMINO. Cerita pasal harga minyak ni gua memang hangin bila ada suara2 yang tidak menyenangkan berbunyi dan cuba menyalahkan PETRONAS dalam hal ni. allooo come on la beb! harga minyak bukan salah PETRONAS laaaaa mangkuk! harga minyak ni memang tak leh nak kontrol pon. rata2 harga minyak dalam dunia ni naik. Harga minyak kat UK pon naik.apparaa… gua memang pantang bila bab2 kutuk PETRONAS ni. Sebab… gua memang hidup ngan hasil PETRONAS. gua dibesarkan ngan hasil PETRONAS. so sapa yang nak dipersalahkan…. LU PIKIR LA SENDIRI! (gua taknak mengeluarkan ayat2 provokasi!)

ooppss nasib baik gua tak lupa. bila gua balik umah tadi.. gua on je ASTRO signal dah ada.. so konpem la bukan card punya hal sebab kad baru ada kad tangan gua.. gua belum slotkan lagi… bodo punya budak! nak advice pon biar le betul2 skit. jadik tepat lah sangkaan aku. memang nak kena budak ASTRO nih. woagahahahahahahahah. so malam ni takde la gua keras takde bahan tontonan.

cukup le gua merapu nih.. gua nak gi buat calculation skett utk monthly expenses nih… ishhh bila kompnei gua nak kasik bonus nihhhh!… bila gua blah keja kat tempat lain gua nak make sure gaji mesti kaw2 punya and tempat mestilah tak jauh dari rumah aku… bole camtu..!





stress!!

4 06 2008

masa entry ni gua taip, ASTRO gua dah kong. (tolong aaaa bill gua dah bayar.) satellite signal dia 0. kapes tul.. aku ni kalau takde bahan menonton memang boleh keras. mengikut pengalaman gua yang memang terel ni ada 2 kemungkinan. satu centralise ASTRO kondo gua ni dah kong splitter dia, 2. ASTRO sim card gua dah kena capped. (gua belum dapat lagi gold card gua). kemungkinan nbr satu agak tinggi skett sebab bila gua balik keja semalam dah jadi sebenarnya pastu lak yang2 cakap semalam hujan lebat gila babas macam ribut. tadik gua gi maintenance ofis nak tanya, diorang kuar lunch pulak..(hehehe gua bangun lambat ni ari nasib baik spena call gua kalau tak lajak beb). disebabkan diorang kuar gua pun try call ASTRO nak tanya pasal kemungkinan kedua. jawapan yang guadapat diorang kata card lama gua dah capped gua kena tukar card baru sebab tu takde signal. gua tak puas hati ngan jawapan tu.. gua rasa macam tak percaya. takpe nanti sebelum gi keja gua singgah kat maintenance tanya. apa result dia akan gua hapdet kat entry lain.. dah… gua nak mandi.. nak gi keja nih..