ASTRO punya hal Lagi!

19 07 2008

aduihhh… balik-balik ASTRO, balik-balik ASTRO!.. bangang betul pasal 10 hengget lu potong account gua. kan tak pasal2 CS luorang kena maki ngan gua. Damn Wankers!. Ananda Krishnan, if you maybe suddenly stumbled upon my god forsaken blog, READ tHIS! ASTRO HAVE A FUCKING CRAPPY SERVICE! what the fuck la.. the CS keep on giving false info everytime i ask, did not inform me on any fucking extra charges, aduihhhhhhhhhh! kan da kena ngan gua. aku rasa kat CS punya system mesti system note derang dah panjang berjela. ***HANDLE WITH CARE***, ****CUST IS A VERY FUSSY CUST*****. aku bole bayang arr note macam tu kat dalam system.. woagahahahaha!. so please.. if you guys don’t want me to call you and give a hell of a time, please get your facts right and please give a better service. I wish and prayed hard for the time that SKY TV wanted to have their service here in m’sia. It’ll kick the balls out of the CEO of ASTRO and then will only they know what is the meaning of true good service.

update*** my ASTRO account have been reconnected while i still on the phone with the CS name LIA. LIA, tak pasal je ko yang kena kan.

Advertisements




Fucking wankers!

14 06 2008

what a bunch of wankers! last night i stuck in a traffic jam for 45mins while on my way back home just because a few bunch of wankers setting up a road block just to stop motorcyclist. cipet! what the hell!! just because you want to stop bikes all other road user suffers. fucker!

and today as well on my way back.. out of nothing stuck in a traffic jam. again!  for fuck sake where the hell all these people came from? allloooo if it is a working day, understandable but it’s saturday okay…. cibai..

WHAT A WASTE OF MY FUCKING PETROL!

 





stress bahagian 2

5 06 2008

pada masa entri ni gua taip.. termaktub lah bahawasanya harga petrol utk malaysia telah naik lagi. harga terbaru rm2.70 seliter. Bila gua dengar je harga baru terus buat gua semak. siol betulla. naik lagi la monthly expenses aku nih. tapi aku nasib baik dah pindah kerumah baru aku yang tak bertol ni. kalau tak mau keras aku dibuatnya. Nampak gayanya terpaksalah gua membatalkan impian gua untuk memiliki evolusi tujuh atau sivik sebab kedua2nya menelan minyak macam air terjun. nasib baik lah ari tu gua membuat keputusan untuk membeli red comet kerana kadar penggunaan minyaknya adalah amat menjimatkan. seliter boleh blah sejauh 20KM. Gua rasa package fotografi gua pon nak kena rombak balik nih. kalau naik pon gua rasa tak banyak koty cuma mileage claim je yang naik 40%. gua rasa dgna ini jugalah gua akan mengurang nafsu makan gua untuk makan kat luar sebab gua konpemnyerlah harga barang pon akan naik skali selaras dengan TEORI DOMINO. Cerita pasal harga minyak ni gua memang hangin bila ada suara2 yang tidak menyenangkan berbunyi dan cuba menyalahkan PETRONAS dalam hal ni. allooo come on la beb! harga minyak bukan salah PETRONAS laaaaa mangkuk! harga minyak ni memang tak leh nak kontrol pon. rata2 harga minyak dalam dunia ni naik. Harga minyak kat UK pon naik.apparaa… gua memang pantang bila bab2 kutuk PETRONAS ni. Sebab… gua memang hidup ngan hasil PETRONAS. gua dibesarkan ngan hasil PETRONAS. so sapa yang nak dipersalahkan…. LU PIKIR LA SENDIRI! (gua taknak mengeluarkan ayat2 provokasi!)

ooppss nasib baik gua tak lupa. bila gua balik umah tadi.. gua on je ASTRO signal dah ada.. so konpem la bukan card punya hal sebab kad baru ada kad tangan gua.. gua belum slotkan lagi… bodo punya budak! nak advice pon biar le betul2 skit. jadik tepat lah sangkaan aku. memang nak kena budak ASTRO nih. woagahahahahahahahah. so malam ni takde la gua keras takde bahan tontonan.

cukup le gua merapu nih.. gua nak gi buat calculation skett utk monthly expenses nih… ishhh bila kompnei gua nak kasik bonus nihhhh!… bila gua blah keja kat tempat lain gua nak make sure gaji mesti kaw2 punya and tempat mestilah tak jauh dari rumah aku… bole camtu..!





sejuk..

10 04 2008

ntah apa2 lah diorang ni. mentang2 lew aircond kat opis ni bole control, suka2 je lu orang off kan bila lu orang rasa sejuk.. abih macamana orang lain yang rasa panas? tak ke sial tu. tak rasa stuffy ke duk dalam ofis tak on aircon. tak reti2 nak bawak jaket/sweater kalau rasa sejuk. aku jotos kepala korangh baru tau. bila keja kat ofis yang centralised air con reti lak korang nak bawak jaket/sweater. babi tanah!  geram gila gua.





apa kes?

8 04 2008

last sunday me and yang2 went to Mid Valley after so long haven’t been there. window shopping around, aiming what to buy. and so on. while i was in JUSCO, yang yang wanted to buy a blouse and was queing up to go into the fitting room. there was this couple nearby the que line. at first there was nothing, but thennnnn the guy start. his hands is all over the girl. what the.. are fucking brainless. harlowww kalau lu mau raba dia pun carik lee tempat yang orang lain tak nampak. the people at the que line are disgust with your pathetic behaviour. furthermore the girl is wearing a baju kurung and tudung as well. what the hell? alang2 tu cabut je la  tudung lu lahanat. babi betul. bikin malu je. one more aku terlupa .. minah tu siap pakai stokin tutup aurat lagi. apa nih wei.. how do you expect the rest of the people to respect you.. bila orang sound nanti lu marah. amende leeee. aku rasa macam nak hantuk je kepala mamat tu kat dinding JJ ni. bodo..macam kambing. kambing pon tak bodo macam lu la mamat. pakai otak la skitt.





Apakah? version 2.0

27 03 2008

i am late to the office today. siow my phone alarm did not do his job well again. or maybe it’s just me the one that ignoring the alarm…hehehehhe. as i arrived into the office,it happened again. my misery has started AGAIN! two days in a  row… bloody hell. fuckers. raja lawak dah buat lagi. kali ni aku tak sempat jumpa dia sebab aku lambat so aku dapat email ni.

Hi Rudy,
Please find that all FT for the 26/03 have been completed. You may want to have Sitha check again to re-confirm.
Unfortunately, General and Freedom General are out control.
General-60
Freedom General-38

(copied from the original email)

tak ke sial tu. kapes betul. memang lawak abis laaaa. dua kali aku kena bai. BERTURUT2. babi tanah betul tak reti2 ke nak buat mende tu. aku rasa esok aku jumpa dia memang bom atom akan meletup. gampang la lu ni. memang le mamat tu tak datang, tapi bukan ke lu sebagai person in charge of him sepatutnya setelkan menda ni. semalam dahla aku macam nak gila abis kan mende alah ni. ari ni aku kena lagi, macam la aku takde mende lain nak buat. Lu memang seorang manusia yang takde otak, jaga baik lu. lu mesti kena dari gua dalam satu dua hari ni. Babi!

—————————————————————————————————————————
i sometimes wonder is stupid-brainless-mentally challanged people are basically love me. everywhere i go it seems i can easily meet and bump into them. for fuck sake i am the idiots magnet. why did i say this? yesterday when i was on the way to the swimming pool i notice 1 big plastic bag containing household disposal at the side of the lift entrance. at first 1 thought that someone might leave it there for a moment while he/she went back to get something from the house, so i ignore the rubbish and went straight to the pool. but to my surprise on the way back the freakin’ rubbish is still there. cipet… what the fuck! who the  fuck is this brainless person that left the pile of household rubbish ther. if manage to catch the fler red handed i will definately bash his face. wahlauuuuuuuuu i really don’t understand this kind of people. i thot after i left that god forsaken place, i can live my life in peace. but sorry.. these kind of people still creeping thru my life and killing me softly.. cis macam lagu la pulak. babis tak abis2.. jln nak buat aku marah tu ade jer la… .. i curse the person. whoever that doing it shall rot in helll!!!!!!!!!!!!!! FOREVER!!! dumb arse!




from happy to not happy

21 03 2008

arghhhhhhh! the drilling next door is really killing me.. it’s like crushing my brain with a an impact drill. cipet laaaaaa memekak je.. really make my day. today is ggod friday in OZ and NZ so my office is not busy at alll.. bole la layan LLB to the max hari nih… i am still in a happy mood since i am now officially a proud owner of a big ass Condo. Thank you to Mak Lang for letting us rent your apartment for 3 1/2 years. (nanti kitorang carikan orang utk sewa apartment tu..). this weekend will be very busy as i am moving to my new house.. yea yea yea//… BTW i just received a call from ASTRO and they inform me that my bloody accounts have been suspended.. What! i call them back and check it has been suspended because there are a balance of RM20 need to be paid.. OMG! for fuck sake… you suspend my account for 20 fucking bucks.. bloody hell! iarghhhh! i give them a piece of my mind. we have been paying extra all this while ..(my account cost me 98.95 we paid 100 every month. malas la nak deduct sen sen kat dalam account) and you can suspend my account just for 20 bucks! cibaiiiii! gila sialll…. aku rasa aku memang dah ada rekod dalam system diorang sebab lepas je aku taruk mamat tu terus cakap account aku akan di sambung balik dalam masa sejam. muagahahahahahahahahah baru tau. aku cakap kat dia aku akan bayar amount tu dengan bil latest skali tapi aku takmoh bayar reconnection fee. cibai… pasal 20 hengget aku kena bayar lagi extra utk reconnect… babi laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

ASTRO you really know how to make my day!