ASTRO punya hal Lagi!

19 07 2008

aduihhh… balik-balik ASTRO, balik-balik ASTRO!.. bangang betul pasal 10 hengget lu potong account gua. kan tak pasal2 CS luorang kena maki ngan gua. Damn Wankers!. Ananda Krishnan, if you maybe suddenly stumbled upon my god forsaken blog, READ tHIS! ASTRO HAVE A FUCKING CRAPPY SERVICE! what the fuck la.. the CS keep on giving false info everytime i ask, did not inform me on any fucking extra charges, aduihhhhhhhhhh! kan da kena ngan gua. aku rasa kat CS punya system mesti system note derang dah panjang berjela. ***HANDLE WITH CARE***, ****CUST IS A VERY FUSSY CUST*****. aku bole bayang arr note macam tu kat dalam system.. woagahahahaha!. so please.. if you guys don’t want me to call you and give a hell of a time, please get your facts right and please give a better service. I wish and prayed hard for the time that SKY TV wanted to have their service here in m’sia. It’ll kick the balls out of the CEO of ASTRO and then will only they know what is the meaning of true good service.

update*** my ASTRO account have been reconnected while i still on the phone with the CS name LIA. LIA, tak pasal je ko yang kena kan.

Advertisements




stress bahagian 2

5 06 2008

pada masa entri ni gua taip.. termaktub lah bahawasanya harga petrol utk malaysia telah naik lagi. harga terbaru rm2.70 seliter. Bila gua dengar je harga baru terus buat gua semak. siol betulla. naik lagi la monthly expenses aku nih. tapi aku nasib baik dah pindah kerumah baru aku yang tak bertol ni. kalau tak mau keras aku dibuatnya. Nampak gayanya terpaksalah gua membatalkan impian gua untuk memiliki evolusi tujuh atau sivik sebab kedua2nya menelan minyak macam air terjun. nasib baik lah ari tu gua membuat keputusan untuk membeli red comet kerana kadar penggunaan minyaknya adalah amat menjimatkan. seliter boleh blah sejauh 20KM. Gua rasa package fotografi gua pon nak kena rombak balik nih. kalau naik pon gua rasa tak banyak koty cuma mileage claim je yang naik 40%. gua rasa dgna ini jugalah gua akan mengurang nafsu makan gua untuk makan kat luar sebab gua konpemnyerlah harga barang pon akan naik skali selaras dengan TEORI DOMINO. Cerita pasal harga minyak ni gua memang hangin bila ada suara2 yang tidak menyenangkan berbunyi dan cuba menyalahkan PETRONAS dalam hal ni. allooo come on la beb! harga minyak bukan salah PETRONAS laaaaa mangkuk! harga minyak ni memang tak leh nak kontrol pon. rata2 harga minyak dalam dunia ni naik. Harga minyak kat UK pon naik.apparaa… gua memang pantang bila bab2 kutuk PETRONAS ni. Sebab… gua memang hidup ngan hasil PETRONAS. gua dibesarkan ngan hasil PETRONAS. so sapa yang nak dipersalahkan…. LU PIKIR LA SENDIRI! (gua taknak mengeluarkan ayat2 provokasi!)

ooppss nasib baik gua tak lupa. bila gua balik umah tadi.. gua on je ASTRO signal dah ada.. so konpem la bukan card punya hal sebab kad baru ada kad tangan gua.. gua belum slotkan lagi… bodo punya budak! nak advice pon biar le betul2 skit. jadik tepat lah sangkaan aku. memang nak kena budak ASTRO nih. woagahahahahahahahah. so malam ni takde la gua keras takde bahan tontonan.

cukup le gua merapu nih.. gua nak gi buat calculation skett utk monthly expenses nih… ishhh bila kompnei gua nak kasik bonus nihhhh!… bila gua blah keja kat tempat lain gua nak make sure gaji mesti kaw2 punya and tempat mestilah tak jauh dari rumah aku… bole camtu..!





stress!!

4 06 2008

masa entry ni gua taip, ASTRO gua dah kong. (tolong aaaa bill gua dah bayar.) satellite signal dia 0. kapes tul.. aku ni kalau takde bahan menonton memang boleh keras. mengikut pengalaman gua yang memang terel ni ada 2 kemungkinan. satu centralise ASTRO kondo gua ni dah kong splitter dia, 2. ASTRO sim card gua dah kena capped. (gua belum dapat lagi gold card gua). kemungkinan nbr satu agak tinggi skett sebab bila gua balik keja semalam dah jadi sebenarnya pastu lak yang2 cakap semalam hujan lebat gila babas macam ribut. tadik gua gi maintenance ofis nak tanya, diorang kuar lunch pulak..(hehehe gua bangun lambat ni ari nasib baik spena call gua kalau tak lajak beb). disebabkan diorang kuar gua pun try call ASTRO nak tanya pasal kemungkinan kedua. jawapan yang guadapat diorang kata card lama gua dah capped gua kena tukar card baru sebab tu takde signal. gua tak puas hati ngan jawapan tu.. gua rasa macam tak percaya. takpe nanti sebelum gi keja gua singgah kat maintenance tanya. apa result dia akan gua hapdet kat entry lain.. dah… gua nak mandi.. nak gi keja nih..